maandag 24 juni 2013

Documentaire "Alles over de Grutto"

Beste medewerkers, familie, vrienden en geïnteresseerden,

Onze documentaire 'Alles voor de Grutto' wordt volgende week zondag 30 juni opnieuw uitgezonden door RTV-Noord Holland om 10:00, 12:00 en 14:00u

Veel kijkplezier!

met vriendelijke groet,
Afra Jonker en Nicole Batteké



zaterdag 15 juni 2013

4e Prutmarathon van Spijkerboor


Op zondag 30 juni 2013 zal voor de 4e keer de prutmarathon van Spijkerboor worden gelopen!
Er zal gelopen worden in 3 verschillende categorieën: kinderen (mits in bezit van zwemdiploma) verdeeld in t/m 9 jaar, 10 en 11 jaar en 12 t/m 15 jaar, recreanten & groepen en sportklassen.
Starttijden:
- kinderen tot en met 9 & 10 en 11: 13:30 uur,
- kinderen 12 t/m 15, recreanten en groepen 14.30 uur,
- sportklassen 15.30 uur.
Het uitgezette parcours is ongeveer 1 kilometer lang en word door de kinderen van 12 t/m 15 jaar 1 maal, door recreanten 2 maal en door de sportklasse 3 maal gelopen. Voor de jongere kinderen is er een aangepast parcours.
Wilt u contact met ons opnemen? Stuur een mail naarinfo@prutmarathonspijkerboor.nl!


Praamtocht 2013


Hallo allemaal!!
Op zaterdag 29 juni gaan we weer varen door ons mooie Jisperveld en dit keer wel met twee pramen. Dit gezien de enorme belangstelling vorig jaar, we moeten de veiligheid natuurlijk wel in de gaten houden. Jullie moeten net als vorig jaar voor je eigen drank zorgen. Er worden wat hapjes verzorgd door de Spijkerboorder Gemeenschap. Nieuw dit jaar is dat we zelf gerookte vis gaan krijgen van een paar enthousiaste Urkers en wel op een eilandje in het Jisperveld.
Krijgen jullie er al zin in?
We vertrekken om 17.00u vanaf het Jispersluisje (auto's kunnen op het erf van de familie Oly geparkeerd worden). Eventueel kunnen laatkomers nog opstappen bij het Heerenhuis (17.30u-17.45u). Daarna gaan we via de Poelsluis naar het Jisperveld. We verwachten tussen 22.00 en 22.30u weer bij de Jispersluis te zijn.
We hebben nog meer in petto, laat je verrassen. Iedereen kan mee, groot en klein.
Geef je dus op voor donderdag 20 juni bij Ingrid Slooten: ingrid.erik@yahoo.com
Wij zien jullie graag allemaal op de 29e juni.
Groet,
De Praamcommissie
NOTE: voor meevarende kinderen geldt dat zij een zwemdiploma moeten hebben of anders een zwemvest moeten dragen.

zaterdag 1 juni 2013

de Buitenwerkplaats




Vrijdag 7 juni om 13.30 geven studenten landschapsarchitectuur een presentatie van hun toekomstplannen voor  de Starnmeerpolder op de Buitenwerkplaats.

Misschien bent u ze tegengekomen, nieuwsgierig naar vroeger, het hoe en waarom, onderzoekend. Op de fiets en te voet door onze polder en er omheen. De studenten zijn tweedejaars van de Masteropleiding landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Maud Aarts  van de Buitenwerkplaats en Maike van Stiphout  van DS landschapsarchitecten hebben hen de vraag voorgelegd wat de Buitenwerkplaats voor het landschap eromheen kan betekenen en wat het landschap kan betekenen voor de Buitenwerkplaats.

Geen gemakkelijke vraag. De studenten moesten kijken, lezen en leren hoe het landschap werkt, hoe het geworden is wat het is. Welke kwaliteiten treffen ze aan en welke potenties? Hoe functioneren de boerenbedrijven? We waren te gast bij Mieke Buis, zagen de voerrobot, melkrobot en daglichtstal bij Klaas Reyne en spraken met biologische boer Jan-Jaap Jantjes bij Westgraftdijk (en diverse anderen).

Welke rol heeft het gebied voor de recreatie? En welke voor de natuur? We nodigden boswachter en natuur-ondernemer Arjan Postma uit Driehuis uit en de studenten spraken op de Academie verschillende deskundigen over voedselvraagstukken, waterhuishouding en ecologie. Hoe staat het eigenlijk met de bodem van de Starnmeerpolder en de soortenrijkdom, de flora en fauna? Wat kostte het destijds om de polder droog te maken en wat kost het nu om 'm droog te houden?

Dit soort vragen hebben de studenten onderzocht en ze komen met uiteenlopende ideeën en (studie)plannen voor de Starnmeerpolder, voor de komende 10 jaar.

Iedereen die dit interessant vindt of nieuwsgierig is kan 7 juni om 13.30 komen kijken en meepraten. Bewoners, boeren, bezoekers, beleidsmakers zijn allemaal welkom. Wel graag even aanmelden via info@buitenwerkplaats.nl, dan staat de koffie klaar! 



Maud Aarts
+31 6145
97632



De Buitenwerkplaats biedt werkruimten om te maken en om vrij te kunnen denken, met uitzicht op een schitterend weide landschap. Onze flexwerkplekken zijn tijdelijk gratis. Want wij geloven dat er ruimte nodig is voor reflectie en voor optimisme, juist nu. lees meer...

Buitenwerkplaats Amsterdam
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
www.buitenwerkplaats.nl