zaterdag 27 september 2014

Kalender 2015 – Starnmeer in pentekening


Joke Koelemeijer’s nieuwste pentekeningen zijn van de Starnmeer, de polder waarvan zij een aantal boerderijen, dijkhuisjes en ’t Heerenhuis aan het papier heeft toevertrouwd.
Joke Koelemeijer (1954) uit Wormer tekent al ruim vijftien jaar pentekeningen voor haar kalenders. Meestal van de Zaanstreek of Terschelling. Dit jaar heeft ze in het kader van het project Portret Starnmeer van de Buitenwerkplaats een aantal plekken in de Starnmeerpolder getekend. In deze getekende ‘portretten’ heeft ze getracht haar composities zo te kiezen dat er een gevarieerde kijk op de diverse locaties ontstaat. Dit resulteerde in een prachtige jaarkalender voor 2015 Starnmeer kalender 2015 en een verjaardagskalender Starnmeer in Beeld waarin de twaalf afbeeldingen van de Starnmeer zijn opgenomen.
De kalenders zijn in eigen beheer uitgegeven en verkrijgbaar bij ‘de Lijstemaecker’, Oosteinde 1 in Wormer, tel. 075-6217068. Zie voor de openingstijden www.delijstemaecker.nl
Voor info: www.jokekoelemeijer.exto.nl; jokekoelemeijer@gmail.com


De originele tekeningen zullen volgend voorjaar te zien zijn tijdens de presentatie van het project portret op de Buitenwerkplaats, zondag 19 april, Starnmeerdijk 6. Je kunt dan ook de foto's van Dominique Panhuysen bewonderen of een keukentafelgesprek voeren met antropologe Vivian Evertsen, die onlangs afstudeerde met haar onderzoek naar bedrijfsovernames van (boeren-) familiebedrijven. Aan arbeidspsychologe Barbara Bouwman kan je kort dillema's voorleggen op het gebied van loopbaan en woonomgeving en rituele kunstenaar Ida van de Lee laat een portret zien van drie groot uitgetekende erven met herinneringen en anekdotes. Naast deze presentaties  en activiteiten is er binnen een voorstelling die dag. Daar zullen we met z'n allen gaan kijken naar Terugspeeltheater. Dat is een interactieve vorm van improvisatie-theater: Het publiek wordt uitgenodigd om bij de presentator een persoonlijk verhaal of anekdote  aan te dragen, dat enkele acteurs van Toneel Vereniging  Spijkerboor vertolken naar een theatrale vorm. De voorbereiding en presentatie van deze voorstelling is onder leiding van Wendela Kloosterman, een professional in het terugspeeltheater. Hopelijk komen jullie allemaal kijken deze zondag 19 april 2015, houdt 'm vrij in je agenda!

dinsdag 2 september 2014

Oud papier

-Het oude papier wordt opgehaald op *zaterdag 6 september 2014


-Het oude papier wordt altijd opgehaald op de 1e zaterdag van de oneven maand. 


-In  juli is er 3960 kg. bijeengebracht.

-In maart is er 3840 kg. bijeengebracht.