maandag 22 april 2013

Bannetocht 5 mei 2013


Zondag 5 Mei 2013

 

Bevrijdings-Bannetocht Wormerland:


 Het thema is: ”Het jaar van de boerderij”

Voor de 18e keer wordt dit jaar deze prachtige fiets /wandeltocht over 26 km gehouden door de vijf kernen van de Gemeente Wormerland.

Starttijd: 9.00 uur tot 14.00 uur  (wandelaars tot 11.00 uur).

De tocht is gratis voor kinderen t/m 12 jaar,  deelname v.a. 12 jaar   € 2,50.  De finishplaatsen sluiten om 17.00 uur.

U kunt in de volgende kernen starten en finishen:
·      Wormer: IJsvereniging Nova Zembla, Dorpsstraat 214a
·      Oostknollendam:  Het Dorpshuis, Dorpstraat  95
·      Spijkerboor: ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21
·      Wijdewormer/Neck: ’t Post-Huijs Tjadenweg 2
·      Jisp: De Lepelaar, Molenpad 2

Tijdens deze prachtige tocht komt u bij:
Wormer, IJsvereniging Nova Zembla waar u als  deelnemer van de Bannetocht een keuze mag maken uit een aantal foto’s welke boerderij de mooiste langs deze Bannetocht-route van Wormerland wordt.
Kinderboerderij ‘t Weidje: Hier is de nieuwe stal te bewonderen. De varkens knorren, de schapen blaten en de kippen… leggen eieren! Het eerste kuikentje is al uit het ei gekropen en de lammetjes lopen om je heen, een waar Eldorado voor iedereen!
De Poelboerderij  Hier kunt u de Flora en Fauna van Wormerland wel van heel dichtbij bekijken. En al uw vragen kunnen worden beantwoord.
Oostknollendam  In het Dorpshuis presenteert SHOK hier een fototentoonstelling van historische boerderijen uit Oostknollendam.
Spijkerboor: ’t Heerenhuis is zonder meer een aanradertje om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.            
Spijkerboor Kanaaldijk nr. 18  U bent uitgenodigd om op de  boerderij van Jacob en Emmy Jonges te komen kijken waar u de koeien van dichtbij kunt zien  en een echte melkrobot in werking ziet.
Ook kunt u hier gratis  een stukje echte boerenkaas  proeven.

Jispersluis Kanaaldijk nr. 11, Bij de familie  Prins zal weer een versnapering  klaar staan voor iedere deelnemer.
Wijdewormer/Neck:  Hier kunt u de nieuwe voorgevel van het dorpshuis bewonderen en op het plein voor het Post-Huijs staan een aantal oldtimer trekkers die u niet mag missen.
Boerderij, Noorderwerg 132, een Bed&Breakfast-boerderij van familie Kwantes. Een mooi gerestaureerde boerderij met een boomgaard die omgeven is door een gracht.
Jisp, de Lepelaar, die sinds kort als restaurant is geopend waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van een unieke fotocollectie  die door ons is samengesteld.

En voor iedereen is er weer de bekende puzzel die u met de gegevens die u onderweg tegenkomt kunt beantwoorden en waar weer mooie prijzen mee zijn te winnen.
     
En als herinnering aan uw mooie fiets/ wandeltocht krijgt u ook nog                           een medaille uitgereikt.

Een prettig rondje Wormerland toegewenst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten