zaterdag 1 juni 2013

de Buitenwerkplaats
Vrijdag 7 juni om 13.30 geven studenten landschapsarchitectuur een presentatie van hun toekomstplannen voor  de Starnmeerpolder op de Buitenwerkplaats.

Misschien bent u ze tegengekomen, nieuwsgierig naar vroeger, het hoe en waarom, onderzoekend. Op de fiets en te voet door onze polder en er omheen. De studenten zijn tweedejaars van de Masteropleiding landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Maud Aarts  van de Buitenwerkplaats en Maike van Stiphout  van DS landschapsarchitecten hebben hen de vraag voorgelegd wat de Buitenwerkplaats voor het landschap eromheen kan betekenen en wat het landschap kan betekenen voor de Buitenwerkplaats.

Geen gemakkelijke vraag. De studenten moesten kijken, lezen en leren hoe het landschap werkt, hoe het geworden is wat het is. Welke kwaliteiten treffen ze aan en welke potenties? Hoe functioneren de boerenbedrijven? We waren te gast bij Mieke Buis, zagen de voerrobot, melkrobot en daglichtstal bij Klaas Reyne en spraken met biologische boer Jan-Jaap Jantjes bij Westgraftdijk (en diverse anderen).

Welke rol heeft het gebied voor de recreatie? En welke voor de natuur? We nodigden boswachter en natuur-ondernemer Arjan Postma uit Driehuis uit en de studenten spraken op de Academie verschillende deskundigen over voedselvraagstukken, waterhuishouding en ecologie. Hoe staat het eigenlijk met de bodem van de Starnmeerpolder en de soortenrijkdom, de flora en fauna? Wat kostte het destijds om de polder droog te maken en wat kost het nu om 'm droog te houden?

Dit soort vragen hebben de studenten onderzocht en ze komen met uiteenlopende ideeën en (studie)plannen voor de Starnmeerpolder, voor de komende 10 jaar.

Iedereen die dit interessant vindt of nieuwsgierig is kan 7 juni om 13.30 komen kijken en meepraten. Bewoners, boeren, bezoekers, beleidsmakers zijn allemaal welkom. Wel graag even aanmelden via info@buitenwerkplaats.nl, dan staat de koffie klaar! Maud Aarts
+31 6145
97632De Buitenwerkplaats biedt werkruimten om te maken en om vrij te kunnen denken, met uitzicht op een schitterend weide landschap. Onze flexwerkplekken zijn tijdelijk gratis. Want wij geloven dat er ruimte nodig is voor reflectie en voor optimisme, juist nu. lees meer...

Buitenwerkplaats Amsterdam
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
www.buitenwerkplaats.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten