zondag 26 juni 2016

Verhalenmiddag Wormerland


PERSBERICHT

Verhalenmiddag Wormerland

Op zondagmiddag 3 juli is er een verhalenmiddag in Wormerland. Tijdens een fietsroute van 20 kilometer wordt op 4 locaties gestopt om te luisteren naar ‘erfgoedverhalen’ van Wormerland.
De verhalenmiddag is onderdeel van het project ‘Erfgoedverhalen Wormerland’. Cultureel erfgoed leeft bij de gratie van de erfgoedverhalen. Deze erfgoedverhalen die met elkaar de identiteit bepalen van Wormerland zijn op vele fronten te gebruiken. Cultuurcompagnie Noord-Holland gaat in opdracht van de gemeente op zoek naar de verhalen. In het najaar van 2016 zal er een digitale verhalenkaart zijn, waarin de verhalenoogst wordt verwerkt. De gemeente wil de verhalen benutten voor verschillende beleidsterreinen om zo tot een grotere samenhang te komen in gemeentelijk beleid.  

De verhalenmiddag start om 12.30 in De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer.
Wethouder Fens zal om 12.45 de aftrap geven voor de Verhalenmiddag. In De Stoomhal worden verhalen verteld over industrie langs de Zaan. Vervolgens gaat de groep per fiets naar café ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21 in Spijkerboor. Hier worden verhalen verteld over Spijkerboor, het veenweidegebied, de begraafplaats van Oostknollendam en de BevrijdingsBannetocht. Daarna vervolgt de groep de route naar de kerk in Jisp waar verhalen worden verteld over Jisp, de ontstaansgeschiedenis van het Wormer- en Jisperveld en boeren in het buitengebied. De fietstocht eindigt weer bij De Stoomhal, waar ter afsluiting nog verhalen worden verteld over de Wijdewormer en over de beschuitindustrie.
Rond 17.15 wordt de middag afgesloten door burgemeester Tange.
U kunt zich via de website ook aanmelden (aanmelden is verplicht).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten