vrijdag 10 februari 2012

Bannetocht ook zaterdag en zondag!

De bannetocht kan ook nog op zaterdag en zondag geschaatst worden!


Vannochtend om 10.00 uur vertrokken de eerste schaatsers van de bannetocht, het weer is prachtig, volop zon echter met een guur oosten windje, het voordeel als je van Spijkerboor vertrekt is dat je hem eerst naar  Neck tegen hebt en daarna grotendeels mee, over het algemeen is het prima ijs, wel opletten op scheuren en en slechte plekken want die zijn er wel af en toe.


Onderweg zijn een aantal kluunplekken maar alles is buitengewoon goed geregeld d.m.v. rubber matten, leuningen en verkeersregelaars.


Langs de woonboten op de ringvaart worden we gewaarschuwd voor 500 meter slecht ijs (zie foto),
Het was maar goed dat we dit stuk wind mee hadden.


Bij Jisp aangekomen zag het er heel gezellig uit, het was er ook heel gezellig! Je staat daar lekker uit de wind en kan er mooi even bijkomen onder het genot van eer warme chocomelk.


Daarna het laatste stuk wind mee, heerlijk, nog even het laatste stuk wind tegen tot ons eindpunt bij Spijkerboor, het viel ons gelijk op dat er ontzettend veel auto's keurig op het weiland van Jan Nat geparkeerd stonden en er was nog genoeg plek voor meer auto's!

Volgens mijn App op mijn telefoon is de uitgezette tocht ca. 27 km. lang.
Ik hoorde op RTV-NH dat er een ruwe schatting was van 15.000 deelnemers.


Kortom iedereen is van harte welkom in Spijkerboor om de mooie bannetocht zaterdag of zondag te schaatsen, er is ruim voldoende parkeerplek, er zijn toiletten en er is een koek-en-zopie tent met heerlijke snert met worst.


Meer info op RTV-NHDirk H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten