zondag 5 februari 2012

Laatste nieuws Bannetocht 2012


(bron: www.onsdorpjisp.nl)

Bannetocht JA/NEE??

Het begint in Jisp al een beetje te kriebelen. Zaterdagavond komen de ijsmeesters bijeen en de verwachting is dat er woensdag 8 februari al een Bannetocht gereden zal worden.


Piet Paulusma voorspelt dat het in het weekend ’s nachts minimaal acht graden blijft vriezen. Ook overdag blijven de temperaturen onder nul, maar er kan af en toe wel wat sneeuw vallen. Volgens het KNMI is de kans op voortzetting van het koude (en droge) winterweer na het weekend 70 procent. Goede vooruitzichten voor het schaatsen door het Wormer- en Jisperveld. Voor een Bannetocht moeten er echter nog wel wat centimeters ijs bijkomen. In Spijkerboor staan de bewegwijzeringborden al klaar om de route uit te stippelen en veel wakken zijn inmiddels dichtgevroren.


In Friesland zijn er al mensen van buiten die na de aankondiging van de vorstperiode alvast maar een hotelkamer hebben geboekt. Je weet maar nooit.......Elfstedentocht misschien! In Jisp zijn er sinds kort genoeg accommodaties om te overnachten (zie onder contact of op de Link pagina). Zelfs boven Dorpshuis De Lepelaar kan men tegenwoordig lekker tukken. Heerlijk schaatsen en een porseleinen bakkie met snert of warme chocolademelk bij onze 'Koek en Zopie' op de kom bij De Lepelaar. Daarna een welverdiend afzakkertje aan de bar.


Wat wil een mens nog meer, het schaatsen en de Bannetocht 2012 op Jisp kunnen beginnen!
Het laatste nieuws over 
de bannetocht kunt u bekijken op: Geen opmerkingen:

Een reactie posten