dinsdag 10 december 2013

OPROEP : Officielle ingebruikname "Jantje Hop"

PERSBERICHT
9 december 2013

SPIJKERBOOR GAAT VOOR DE TITEL “KERN MET PIT”

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit daagt de KNHM bewonersgroepen uit om een idee ter verbetering van de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De bewoners van Spijkerboor, verenigd in de Spijkerboorder Gemeenschap, hebben de handschoen opgepakt en zich begin dit jaar ingeschreven met het project "een nieuwe steiger voor het Gemeenschapsbootje".

De roeiboot van de Spijkerboorder Gemeenschap lag er roestig en vervallen bij. De bewoners hebben de boot deze zomer opgeknapt en van nieuwe kleuren en vlonders voorzien. Zij hebben haar Jantje Hop gedoopt, naar haar grote zus, de plaatselijke fietspont. Ze ziet er prachtig uit. Het bootje wordt door bewoners gebruikt als de pont Jan Hop niet vaart. Dit gebeurt vooral ' s avonds, en in de herfst en winter ook doordeweeks overdag. Bijvoorbeeld door jongeren die 's nachts uit De Rijp komen, mensen die boodschappen gaan doen of een patatje willen eten bij Pabi's snackhoekje aan de overkant, en niet te vergeten de bezoekers van de uitvoeringen van de toneelvereniging.

De boot lag altijd direct aan de berm, wat vooral bij wind, regen en sneeuw de nodige risico' s gaf. Voor de veiligheid, maar vooral ook omdat zo'n mooie boot niet anders verdient, moest er een een nieuwe goede steiger komen. Om dit te financieren hebben de bewoners het project ingeschreven bij Kern met Pit. De projectbeschrijving en presentatie begin dit jaar hebben al een nominatie voor het predicaat "Kern met Pit" opgeleverd, waar een mooie geldprijs aan verbonden is. Mocht het project ook nog als uitblinker van de provincie verkozen worden, dan komt er nog een trofee en een bonus de kant van Spijkerboor op!

Steun het project door te stemmen op via www.kernmetpit.nl => Editie 2013 => Kies jouw winnaar => Jantje Hop.

                                                         
De steiger is ondertussen geplaatst. De officiële opening van de steiger en onthulling van een kleine plaquette in het bijzijn van de organisatie vindt plaats zaterdag 14 december om 11.00 uur tegenover ’t Heerenhuis te Spijkerboor. Het College van Wormerland en Graft De Rijp, bewoners, pers en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

 In januari 2014 volgt nog een eindpresentatie op Kasteel Marquette in Heemskerk.


Heeft u nog niet gestemd voor dit project? Klik HIER link en stem op de "Jantje Hop"Geen opmerkingen:

Een reactie posten