zondag 14 mei 2017

Ophalen van oud papier in de Starnmeer

Onderwerp: ophalen van oud papier.

Geachte inwoners van de Starnmeer gemeente Alkmaar,
Onlangs heeft u van Stadswerk Alkmaar een brief ontvangen over de wijziging van het inzamelen van oud papier en karton. U heeft hiervoor ook een speciale rolcontainer gekregen. In de brief heeft u ook kunnen lezen dat de verenigingen die in het verleden papier inzamelden in de nieuwe situatie ook kunnen rekenen op de inkomsten van het oud papier.
Het heeft de Spijkerboorder Gemeenschap dan ook zeer verbaasd dat wij daar niet bij genoemd worden ondanks dat we onze situatie meerdere keren hebben uitgelegd. Bij navraag bij Stadswerk bleek dat alleen de verenigingen in aanmerking komen die bij de Gemeente Alkmaar bekend zijn en er in het verleden ook subsidie voor kregen van Alkmaar. Aangezien wij de subsidie voor het oud papier van Gemeente Wormerland krijgen komen wij niet in aanmerking voor de regeling bij Alkmaar.
De S.G. en Vrouwen van Nu dreigen nu de inkomsten van het oud papier kwijt te raken.                      Wij gaan op de oude manier verder met het ophalen van uw papier en karton. Hiervoor willen we u vragen om het papier niet aan te bieden via de container maar het voor ons op de ouderwetse manier één keer in de twee maanden aan de weg te zetten zodat wij de container op Spijkerboor er weer mee kunnen vullen. Deze inkomsten komen dan via de S.G. en de Vrouwen van Nu weer ten goede aan de bewoners van de Starnmeer, Spijkerboor en omgeving.
De Spijkerboorder Gemeenschap en de Vrouwen van Nu willen u bij voorbaat bedanken als u hier aan mee wilt werken.
Met een vriendelijke groet,
Klaas Reijne
Namens de S.G.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten