dinsdag 8 augustus 2017

Nieuwsbrief STARNMEER 375STARNMEER 375

Het jubileumjaar 2018 komt snel dichterbij!
Het Comité Starnmeer 375 is enthousiast bezig om de verschillende activiteiten te organiseren.
Allereerst de veiling van goederen en diensten, op zaterdag 9 september in de schuur van Johan Buis. Vanuit de buurtverenigingen is al veel aanbod van mooie kavels, variërend van levende have tot reisjes en in te huren werkmannen…
Maar er kunnen nog steeds artikelen worden ingebracht! Kijk nog eens op de zolder, in de kelder, in de tuin of bied je diensten aan…contact Ester Slooten, 06-83523131
De veilingcatalogus en de bezichtigingstijdstippen worden nog bekend gemaakt. Veilingmeester is John Eelting. De catering is in goede handen van Piet Knegt.
Over enkele weken krijgt u via de buurtvertegenwoordigers een Starnmeervlag met het nieuwe rood/blauwe logo, ontworpen door Ingrid Jongens, gratis aan huis afgeleverd! Wij hopen dat u in het jubileumjaar deze vlag zoveel mogelijk wilt laten wapperen.
Zaterdag 6 januari 2018 gaan we dan echt van start met een Nieuwjaarsreceptie in Het Heerenhuis voor alle inwoners van de Starnmeer, en genodigden.
STV, de toneelvereniging van Spijkerboor e.o. , is al druk bezig met het invullen van deze avond, en het gaat STV kennende een spetterend evenement worden!
En dan het festivalweekend, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli, dit wordt een uniek gebeuren! We leven dan op een schiereiland (want de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug zijn eruit vanwege groot onderhoud) en we gaan een alternatieve toegangsroute bedenken.
We zijn heel blij met nieuwe bewoners, zoals Jeroen van der Meer (in de boerderij van Jongejans aan de Graftdijkerweg) die heeft aangegeven de organisator van het festival te willen zijn. Hij weet waarover hij praat (organisator van Wauw-de Woude) en inmiddels heeft hij een grote groep enthousiaste mensen om zich heen verzameld. Het wordt een weekend met muziek, cultuur, avontuur, reünie, spel, en concours d’élégance. Piet Groen, de initatiefnmemer van dit onderdeel, geeft een korte toelichting:
Het is een show presentatie waarbij het motto luidt: ‘Presentatie van alles dat kan voortbewegen”. Het is de bedoeling dat dit tijdens het 375 jarig bestaan van de Starnmeer gaat plaatsvinden, en wel op zondag 1 juli 2018 (aanvangstijd wordt nog nader bekend gemaakt). Om u een beetje te helpen geef ik hierbij enkele voorbeelden: Een sportwagen met een persoon op een racefiets, of een kleine auto met een kleine pony.
Het kunnen dus contrasten van elkaar zijn, maar kunnen ook heel goed iets met elkaar gemeen hebben. Dit alles wordt beoordeeld door twee dames, wonende buiten de polder, die  veel ervaring hebben om dit te jureren.Na de prijsuitreiking, is er een gezamenlijke lunch en gaan we verder met een dorpenspel/zeskamp. En natuurlijk hierna het eerste deuntje met de Flegmatieke Zonderlingen!
In oktober, nog voor de herfstvakantie, organiseren we een Familie Oogst en Agrarische Dag, met behendigheidswedstrijden, huisdierenshow, kinderactiviteiten, en uiteraard hapjes uit eigen moestuin, taartbakwedstrijden, varken aan het spit, bok- en gewoonbier, wijnproeverij en muziek….
Eind december willen we het jubileumjaar grandioos afsluiten met een Winterdorp, apres ski party (en we zorgen zelf wel voor sneeuw en ijs?)
Echter, we kunnen dit allemaal wel plannen, maar  hebben uiteraard jullie hulp nodig.  Drie  concrete vragen:
1.     Wie heeft iets in te brengen voor de veiling op 9 september?
2.     Zoek allemaal eens naar oude foto’s van Starnmeer van voorgaande jaren, hoe ouder hoe beter, over feesten, kermis, bruiloften, evenementen, noem maar op
3.     Ben je enthousiast geworden en wil je ook meedoen/denken om het jaar 2018 voor de Starnmeer onvergetelijk te maken? Meld je aan bij Marco Buis, 06-14187322


Geen opmerkingen:

Een reactie posten