donderdag 17 december 2015

WABP in Spijkerboor

WABP SPIJKERBOOR VAN START

In Spijkerboor is vanaf nu de WhatsApp BuurtPreventie (WABP) actief.

WhatsApp is een programmaatje op een smartphone waarmee mensen via internet contact hebben (ook wel chatten genoemd). Op de app kunnen ook contactgroepen aangemaakt worden (oftewel groepchatten).

Bewoners van Spijkerboor en de Starnmeer (op dit moment 33) die WhatsApp gebruiken op hun smartphone, zijn nu WABP Spijkerboor begonnen. Het is de bedoeling, dat als er iets gebeurt in Spijkerboor of de Starnmeer wat het daglicht niet kan verdragen, allereerst de politie wordt gewaarschuwd en meteen daaropvolgend de WABP-groep. Buurtbewoners worden zo gewaarschuwd en kunnen vanaf dan de extra ogen en oren zijn, waardoor een misdrijf wordt voorkomen of wordt opgelost. Voorbeelden zijn:

  • Een boot of de motor wordt gestolen
  • Er sluipt iemand rond bij de buren
  • Een aanrijding en de dader rijdt door
  • Je ziet vernielzucht tijdens de kermis
  • Iemand wordt mishandeld
Ook in Oostknollendam is een WABP, welke met WABP Spijkerboor in verbinding staat. Hierdoor wordt de reikwijdte van de buurtpreventie nog groter. De buurtregisseur van de politie weet van het bestaan van de WABP af en kan ook via contactpersonen de groep activeren. Dit zou het geval kunnen zijn, als de regio onder vuur ligt van inbrekersgilden en bewoners worden opgeroepen alert te zijn. Het ligt ook in de bedoeling om rond Spijkerboor borden te plaatsen die de WABP aankondigen, in de hoop dat hiermee potentiële daders worden afgeschrikt. Het verzoek om deze te plaatsen, dan wel voor hulp bij het plaatsen is bij burgemeester Tange ingediend.

Uit bovenstaande wordt duidelijk, dat de WABP alleen geactiveerd wordt als er iets vervelends gaande is. Daarom hopen we dat de groep nooit geactiveerd hoeft te worden.

De 33 buurtbewoners die nu zijn verbonden via de groepsapp wonen van in de Kogerpolder tot aan bijna het einde van de Starnmeerdijk en van rond de Jispersluis tot de Oudelandsdijk een flink eind richting Oostknollendam. De groep is echter des te sterker, naarmate meer mensen zich melden. We zoeken vooral nog mensen op de Oudelandsdijk, Kanaaldijk t/m nr. 10 en rond de Middelweg.

Geïnteresseerd en je hebt WhatsApp geïnstalleerd? Je kan je nu als extra ogen en oren aansluiten bij WABP Spijkerboor. Meld je met je naam, 06-nummer en je adres (straat + nummer) bij Remco Doorn :
06 45488981
private@remcodoorn.nl

Voor meer info, kijk op wabp.nl, of lees op Facebook het Spijkerboor Journaal
Geen opmerkingen:

Een reactie posten