dinsdag 15 november 2016

Opening Dag van het Bewonersinitiatief 19 November

Opening Dag van het Bewonersinitiatief: Wethouder Victor Kloos opent de Dag van het Bewonersinitiatief. Op 19 november om 12:00 uur maakt hij de tien finalisten bekend. De finalisten die aanwezig zijn bij de Dag krijgen een budget toegekend van maximaal € 4.000,- om hun idee te kunnen realiseren.
Praktische informatie: De opening van de Dag van het Bewonersinitiatief begint om 12:00 uur in de Pleinzaal (2de verdieping). Vrije toegang.

Alkmaarse Bingo: Hoeveel weet u over uw gemeente? Hoeveel weet u van de geschiedenis van Alkmaar en over de Alkmaarse actualiteit? Test uw kennis bij deze unieke bingo! Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen.
Praktische informatie: De Alkmaarse bingo wordt om 13:00, 13:30 en 14:00 gehouden in de Pleinzaal (2de verdieping). Vrije toegang.

Ontmoet je regiegroep: In Alkmaar zijn er tien regiegroepen. Weet je wie in jouw wijk of dorp voorzitter is van de regiegroep? En hoe je een idee kunt indienen om er financiering voor te krijgen? Misschien wil je zelf actief worden voor een al bestaand bewonersinitiatief in je dorp of wijk. Ontmoet de regiegroep van je wijk of dorp om meer te weten te komen over wat er allemaal ondernomen wordt.
Praktische informatie: Je kunt je regiegroep ontmoeten in de Bovenfoyer (2de verdieping) tussen 13:00 en 14:30 uur. Vrije toegang.

Maak je eigen poster over je wijk, buurt of dorp: Voor kinderen zal er een tafel met knutselmateriaal aanwezig zijn. Hier kunnen ze een poster maken over hun eigen straat, buurt, dorp of wijk.
Praktische informatie: Een medewerker zal deze activiteit begeleiden, maar wij vragen ouders/verzorgers, zeker die van kleine kinderen, om hun kroost te vergezellen. Continu programma van 11:00 tot 15:30.

Hoe maak ik anderen enthousiast voor mijn plan met een goede presentatie? Wil je je idee voor een bewonersinitiatief kort en krachtig leren presenteren bij je regiegroep? Dan is deze workshop essentieel. De vaardigheden die je hier opdoet zijn daarnaast ook inzetbaar bij presentaties voor andere subsidieverstrekkers , of voor presenteren in het algemeen. Goed presenteren is te leren!
Praktische informatie: Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich alleen de dag zelf ter plekke inschrijven. De workshop wordt gehouden van 13:45 tot 14:30 uur in Vergaderzaal 1 (2de verdieping).

Hoe gebruik ik social media slim? Hoe kun je social media goed benutten voor het onder de aandacht brengen van je bewonersinitiatief? Hoe kan je andere bewoners informeren en andere vrijwilligers vinden om je idee te kunnen uitvoeren? Met de mogelijkheden van Facebook en Twitter kun je meer mensen betrekken bij de ideeën en plannen die je hebt voor je wijk.
Praktische informatie: Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich alleen de dag zelf ter plekke inschrijven. De workshop wordt gehouden van 13:00 tot 13:45 uur in Vergaderzaal 1 (2de verdieping).

Hoe werkt de gemeente? Tijdens deze workshop ontleden we aan de hand van een krachtenveld de organisatie van de gemeente. Wie beslist wat? Hoe worden besluiten genomen? Wat doet een griffier? We besteden extra aandacht aan hoe burgers invloed kunnen hebben op gemeentelijke besluitvorming.
Praktische informatie: Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich alleen de dag zelf ter plekke inschrijven. De workshop wordt gehouden van 13:00 tot 13:45 uur in Vergaderzaal 2 (2de verdieping).

Hoe dien ik een bewonersinitiatief in? Wat moet je doen als je als burger een goed idee hebt en er wat mee wilt? Gebiedsconsulenten leggen uit hoe je in Alkmaar een bewonersinitiatief kunt starten en steun van de gemeente kunt krijgen. Met een aantal sprekende voorbeelden wordt het proces geïllustreerd.
Praktische informatie: Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich alleen de dag zelf ter plekke inschrijven. De workshop wordt gehouden van 13:45 tot 14:30 uur in Vergaderzaal 2 (2de verdieping).

De Stemming: Tussen 13:00 en 14:30 uur kan het publiek stemmen op het beste idee van één van de tien finalisten. De winnaar van de dag mag de bel luiden van de kaasmarkt in Alkmaar. Elke bezoeker krijgt bij de ingang een stembiljet. In de Bovenfoyer staat de stembus klaar.
Praktische informatie: Tussen 13:00 en 14:30 uur in de Bovenfoyer (2de verdieping). Om 14:45 wordt de winnaar bekend gemaakt in de Pleinzaal.

Taqa Theater De Vest
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten