dinsdag 3 januari 2017

De Spijkerboorder Toneelvereniging

Spijkerboor speelt  “Liever gelogen dan gevlogen”

De Spijkerboorder Toneelvereniging speelt in ’t Heerenhuis de komedie “Liever gelogen dan gevlogen” van Hans Gnant.

Het verhaal gaat over Gerard Gondel die dierenarts is in het dorp. Hij geniet daarmee enig aanzien. Samen met zijn vrouw Lara woont hij heerlijk rustig en ze hebben een goed leven. Dat verandert als zijn vrouw een geheel verzorgde vliegreis voor twee personen naar India wint. En zoals dat in een dorp kan gaan, is het gehele dorp daarvan direct op de hoogte. Deze mooie prijs zou voor grote vreugde moeten zorgen, maar er is een klein probleempje. Nou ja, klein…. Gerard heeft last van vliegangst. En niet zo’n beetje ook. Hij is met geen tien paarden in een vliegtuig te krijgen. Dan gaat hij toch niet, zou je zeggen. Maar zo gemakkelijk is dat niet. De contracten zijn getekend en erger nog, niet gaan omdat de dokter vliegangst heeft, zou zijn goede reputatie in het dorp ernstig schaden. Gelukkig zijn er allerlei mensen in zijn omgeving die goede raad hebben: zijn knappe dochter Elke en haar iets oudere vriend Joost, de keurige reclamemanager Florax, de nogal aparte Karel en de lieve Vroni. Daar heeft Gerard wat aan!

Lous en Martine Uitentuis, Kim Dekker, Bob van Brussel, Wim Nieuwenhuizen, Wouter Duyvis en Willy Groot staan op de planken. Martijn Jongens verzorgt het licht en geluid, Ester Sloten souffleert en de regie is in vertrouwde handen van Nel Stam-Koene.

Het zal weer een erg leuke avond te worden, waarbij veel te lachen valt. En dat geldt natuurlijk ook voor de verloting en de borrel na afloop. 

De uitvoeringen zijn op:
Zaterdag   28 januari
Vrijdag        3 februari
Zaterdag     4 februari
Vrijdag      10 februari 
Zaterdag   11 februari

We beginnen om 20.00 uur. Wanneer je het leuk vindt om deze komedie te zien, dan kun je nu entreekaarten van € 7,50 reserveren bij Bob en Ellen. Het telefoonnummer van ’t Heerenhuis is 075-6411369.  Reserveer snel want op=op!

Voor kinderen hebben we een speciale avond. Alle kinderen uit de buurt (en eventueel hun begeleiding) mogen de generale repetitie op vrijdag 27 januari om 20.00 uur helemaal gratis bijwonen. Voor hen hebben we bovendien na afloop een mooie verloting (4 loten voor 1 euro) met lekker veel speelgoed.

Op donderdag 16 februari spelen we het toneelstuk in de Mieuwijdt.

We wensen iedereen die komt kijken heel veel plezier toe!


De Spijkerboorder Toneelvereniging 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten