woensdag 8 april 2015

PORTRET STARNMEER


Maud Aarts en Dagobert Bergmans van de Buitenwerkplaats nodigen je uit om kennis te maken met de Starnmeerpolder Anno Nu. We laten je op deze dag het leven in de Starnmeer zien zoals we dat in beeld hebben gebracht met een team van kunstenaars en onderzoekers. Iedereen is van harte welkom het resultaat te komen bekijken en beleven van 12.00 tot 16.00

vanaf 12 : 00 portret presentaties
Dominique Panhuysen laat projecties van foto’s zien die zij gedurende een jaar nam op het boerenbedrijf van Siem Buis en zijn dochter Mieke. De foto’s zijn ook gebundeld in een boek.

In het koetshuis presenteert Joke Koelemeijer de orginele pentekeningen van boerderijen en dijkhuizen, herkenbaar en typerend voor deze polder. Haar kalenders zijn er te koop en je vind ook een kleurtafel voor de kinderen.

Beeldend kunstenaar Ida van der Lee leidt je rond langs een serie (bijna) levensgrootte plattegronden van boerderijen, getekend door z'n bewoners. Je komt in de plattegronden verhalen, herinneringen en anekdotes tegen, die samen het portret vormen van deze plekken.

Zit je met een vraag over de balans tussen woon- en werkomgeving? ‘Vraag het aan Barbara.’ Arbeids- en organisatiepsychologe Barbara Bouwman gaat hierover met je in gesprek. Aan de deur van haar keetje hangt een intekenlijst.

12 : 30 boerenfamiliebedrijf
Een gesprek aan de keukentafel georganiseerd door Vivian Evertse. Op de boerderij zijn bedrijf en familie een hechte combinatie…. maar tijden veranderen. Vivian heeft de boeren in Starnmeer gevraagd naar hun persoonlijke ervaringen rondom de bedrijfsopvolging en bespreekt haar bevindingen met Hans Marks (antropoloog), Nienke Wiersma (mediator) en Gladys Koenders (Vrouwen van Nu). Schuif aan om te luisteren en om mee te praten!

14 : 30 terugspeeltheater
Een voorstelling voor alle deelnemers en bezoekers. We nodigen iedereen in het publiek uit een herinnering aan of verhaal over de polder te vertellen. Dat wordt ter plekke in tekst, beweging en muziek vertaald naar theater. Acteurs van De Spijkerboorder Toneel Vereniging zijn klaargestoomd voor deze ultieme vorm van improvisatie door Wendela Kloosterman. Komt dat zien!

16 : 00 borrel

Dit project is door de Buitenwerkplaats geïnitieerd in het kader van het Landschap Laboratorium. Wij danken iedereen die er een bijdrage aan heeft geleverd en de inwoners van de Starnmeerpolder in het bijzonder. Het evenement is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Graft de Rijp, een subsidie in het kader van de gemeentelijke herindeling ‘Samen bijdragen’ en een gift van de Rotaryclub Purmerend Polderland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten