maandag 6 april 2015

Tochie WRMRLND 5-jaar !!!!
Op 11 april aanstaande gaat “Tochie WRMRLND” van start voor de 5e keer in de dorpen Wormer, Oost-Knollendam, Spijkerboor, Neck en Jisp. 

De grote kracht hierachter is het verbinden van de verschillende Dorpshuizen en haar bijzondere Cafe’s en is ooit begonnen met toenmalige beheerder Peter Korver van het Verenigingsgebouw Wormer en de oud-voorzitter Thijs Ris van Stichting Dorpshuis Oost-Knollendam. Wat zou het leuk zijn om een tochtje door ons dorp Wormerland te maken. Beide zijn tot op de dag van vandaag nog steeds direct betrokken bij de organisatie van deze dorpentocht. Deze veteranen hebben nu te kennen gegeven het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie beheerders en of eigenaren van de verschillende uitbaters, waarvan het voormalige Verenigingsgebouw (nu Groos), Dorpshuis Oost-Knollendam, de Lepelaar Jisp, Dorpshuis Wijdewormer, ’t Moriaanshoofd, ’t Skip, ’t Wapen van Wormer vanaf het eerste uur betrokken zijn. Als snel volgde ’t Heerenhuis Spijkerboor en Naar Boven. De laatste is dit jaar vervangen door de Hofjes, die dus in een rijdende trein mogen opstappen. Nu weer negen locaties te bezoeken.

Het succes van deze organisatie is het “samen doen” ! 

Voor één dag per jaar zet iedereen van de verschillende huizen zich keihard in voor dit project, om het tot één groot succes te brengen. En draagt haar of zijn steentje bij in de voorbereidende gesprekken en delen met elkaar de benodigde informatie. Voor één dag per jaar kan men een verschillend speciaal biertje proeven tegen dezelfde prijs. De bierleveranciers hebben al die tijd ook hun bereidwilligheid getoond en maken natuurlijk gebruik van deze geboden kans. Van een bescheiden eerste tocht is het nu uitgegroeid tot een volwaardig evenement in Wormerland.
Mede doordat het gemeentebestuur hiervoor een vergunning heeft afgegeven, konden de organisatoren hun werk blijven doen. Als extra ondersteuning hadden ze al snel door, om een bus te laten rijden. De afstanden tussen de dorpen Oost-Knollendam, Spijkerboor en Neck zijn nogal fors als het wat minder weer is. Bij mooi weer stappen velen op de fiets, dat is natuurlijk het allerleukste en zie je de omgeving nog eens vanuit een ander perspectief. Het eerste jaar was er één bus, hierna besloot de organisatie al rap twee bussen in te zetten om de bezoekers voor de deur af te kunnen zetten.

Doordat het succes zo snel gegroeid is, kwamen er naast de drankjes ook hapjes bij in alle vormen en maten. Als het weer blijft meewerken is het zowel binnen als buiten een gezellige boel en dat moet vooral zo blijven. De organisatoren zien er alweer naar uit om haar gasten te mogen ontvangen, want de deelnemers ontvangen bij het volbrengen van de tocht een aardigheidje als dank. Wie had dat gedacht, dat een simpel idee zo uit kon groeien tot een prachtig evenement in Wormerland. De klacht was eigenlijk; “Waarom wordt er niets georganiseerd voor de oudere jongere binnen ons dorp” ? 
Nou, daar is toen echt naar geluisterd met als gevolg een schitterend Tochie WRMRLND !!

Nu op 11 april het 1e lustrum en naar de organisatoren te beluisteren, willen ze dit graag blijven voortzetten als het publiek zich ook prima blijkt te vermaken. Je moet het “samen doen”, dat is wellicht het toverwoord. De organisatoren zijn daartoe bereidt, want ze steken hier veel extra tijd en energie in naast hun gewone werkzaamheden. Als de gasten blijven komen, zal juist door hun bezoek aan de verschillende locaties deze dag weer tot één groot feest maken. Tochie WRMRLND hierdoor nog lang kunnen bestaan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten