zaterdag 14 september 2019

Notulen algemene vergadering S.G. 12-09-2018


                         Notulen algemene vergadering S.G. 12-09-2018

1.    Opening door voorzitter Lous om 20.10 uur                                                                                                                           afbericht van: Klaas Reijne, Rie Bas, Irma Lalleman en Martijn Jongens                                                                                                                                                                        Aanwezig: Lous Uitentuis, Cor Marrees, Sofie Kalse-Uitentuis, Hans Betlem, Daphne de Valois, Natscha Minnebo, Ester Slooten, Ingrid van Zanen, Nancy Uitentuis.                                        
2.    Ingekomen stukken.
Heidemij; impuls aan leefomgeving en kern met pit.                                                               
3.    Notulen algemene vergadering 25-04-2018.
Deze werden onveranderd goedgekeurd.                                                                   
3a. Natascha Minnebo stelt zich voor. Natascha is sinds januari contact ambtenaar in Wormerland. Zij geeft aan dat met plannen voor de buurt, ook een gezellig weekeinde een bijdrage kan worden gevraagd aan de gemeente (niet voor eten en drinken) en dat de mogelijkheden van de gemeente moeten/kunnen worden benut. Zij geeft tevens aan dat het bootcamptoestel dit jaar niet gaat lukken wegens allerlei moeilijkheden. Als de gemeente toestemming wil geven moet het toestel gekeurd worden en dat wordt te duur omdat zelfbouw dan geen optie meer is. Dick vraagt daarop of het mogelijk is het wijkbudget voor dit jaar dan te benutten voor de kunstijsbaan en het Starnmeerboek. Natascha ziet hier zeker mogelijkheden toe. Dick zal een aanvraag richting gemeente opstellen. De wethouders Kees van Waijen en Harold Halewijn gaan hier over. Ook kwam buurboek nog even aan de orde. De S.G. schijnt een van de weinigen te zijn die hier voordeel inziet. Wellicht zou de S.G. het kunnen gebruiken als communicatiemiddel nu Dirk Huisman heeft aangegeven met de blog te willen stoppen.                                                                               
4.    Nabeschouwing festival.
Door het prachtige weer zijn alle onderdelen op beide dagen heel goed verlopen.                                                                                                                                                                             
5.    Informatieborden.
De informatieborden (waterschapsborden) zijn nu allemaal geplaatst. Een wethouder van de gemeente Alkmaar heeft de eerste officieel onthuld. Dit is het bord aan de oostdijk van de Starnmeer bij de kruising met de Middelweg.                                                                                                                                       
6.    Agrarische dag.
Deze wordt op 22 september bij Johan Buis gehouden. Er zijn of worden nog flyers en een programma rondgebracht.                                                                                                                                          
7.    Winterwonderland. Dick meld dat de order tot huren van de kunststofijsbaan inmiddels is gegeven maar dat het wel wat duurder (ca € 800) wordt doordat de verhuurder ook een tweede dag gaat berekenen (staat niet op offerte en evenmin op website) en Ellen afziet van het huren van de baan waardoor wij nu wel BTW moeten betalen.                                                                           
8.    Bootcamp. Volgens info van Natascha gaat deze dit jaar niet gerealiseerd worden.                                            
9.    Rondvraag.
Lous gaat Koen en/of Remco informeren over het feit dat we nu wijkbudget naar andere projecten proberen te krijgen. Cor vraagt of de bootcamp niet in aparte delen kan worden opgebouwd. Dit ligt moeilijk i.v.m. vergunningen en keuring.
Ester vraagt wie nu de prijzen voor het klaverjassen gaat verzorgen. Cor biedt aan dat hij Agaath gaat vragen om samen met Rie op pad te gaan. Zodat Rie dat toch weer kan regelen. Dick zal nieuwe speelkaarten kopen.                                                                                                                            
10.Volgende vergadering is de jaarvergadering op 16 januari in het Heerenhuis. De bestuursvergadering is op 9 januari bij Ester.

                                Voorzitter                                                       Secretaris
                            Lous Uitentuis                                                   Dick Beets